Almende homepage
Wesenthorst

De Wesenthorst is een VMBO-locatie voor
- basisberoepsgericht+,
- kaderberoepsgericht,
- mavo-determinatie,
- mavo,
- havo-determinatie,
     
- Voel je thuis vanaf de eerste dag
- Leren uit boeken, met je iPad, door stages
- Ontmoet je vrienden
- En... word de beste versie van jezelf!

Actueel
Geslaagd! Alle geslaagden van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Herkansers heel veel succes gewenst in tijdvak-2.
  
Culturele Workshops leerjaar 1

Culturele Workshops leerjaar 1

Op dinsdag 10 juli zijn er culturele workshops! Hieronder kun je lezen waaruit je kan kiezen.
Je moet er 2 kiezen en deze via het keuzeformulier (krijg je in de Magister berichten-mailbox) doorgeven...

  
Schrijfster Margje Woodrow Alle leerlingen uit het tweede leerjaar bezochten dinsdag 5 juni een gastles van schrijfster Margje Woodrow. De auteur is bekend vanwege haar jeugdthrillers zoals ‘Examendeal’ en ‘Kater’. Met veel enthousiasme en passie vertelde Margje Woodrow over haar werk. De interactie met haar toehoorders hield iedereen bij de les...   
De mediatheek zoekt vrijwilligers!

In de mediatheken van het Almende College, locaties Bluemers en Wesenthorst, kunnen leerlingen o.a. boeken lenen en zelfstandig werken tijdens lessen, in pauzes of na school.

 

Een aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat de mediatheek geopend kan zijn en dat de leerlingen begeleid en geholpen worden. Om optimale openingstijden te realiseren zijn we m.i.v. het nieuwe schooljaar op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligers. 

Wat kunnen we u bieden? 
Een prettige werksfeer met als tegemoetkoming een vrijwilligersvergoeding.


Wat vragen we van u? 
Affiniteit met de leerlingen en zelfstandig kunnen werken (uiteraard na een inwerkperiode).

Heeft u belangstelling om een dagdeel per week in de mediatheek te komen werken, neemt u dan contact op met Aniek Wentink.

Dit kan via de mail: a.wentink@almendecollege.nl

of  telefonisch:         0315-630000 (Wesenthorst) of 0315-324081 (Bluemers)

  
Spot talentenshow
Dertien acts, verschillende optredens, zang, dans, Rubik's cube oplossen, optreden van locatie Bluemers en de docentenband van de Wesenthorst. Dit alles erg leuk gepresenteerd door Yasmin en Puck uit klas 2B.
Kortom: we kunnen spreken van een geslaagde 5e editie van de Talentenshow Spot.
Bekijk de foto's in het fotoalbum...
  
Laatste schooldag + Gala Met een dertien meter lange stormbaan voor allen die de school in moesten, openden de vierdejaars afgelopen vrijdag op een ludieke wijze hun laatste schooldag. Tijdens het tweede, derde en vierde lesuur zorgden leerlingen uit de klassen 4 basis en 4 mavo voor een goed georganiseerd, actief, leuk en gezellige activiteit voor alle eerste-, tweede- en derdeklassers.
Twee docententeams streden tegen elkaar op het podium door middel van uitbeeldopdrachten, het raden van bekende uitspraken van docenten, het verjaardagspel van het bekende tv-programma ‘Ik hou van Holland’. Uiteraard ontbraken een aantal onmogelijke, maar toch soms bijna goed geraden, schattingsvragen niet. Aan het eind werd Anneke ten Haaf door de organiserende meiden bedankt voor haar goede zorgen in de afgelopen vier jaar.
’s Avonds was er natuurlijk het galafeest met voorafgaand de galaparade van de examenkandidaten. In hun mooiste kledij en in prachtige vervoersmiddelen gingen velen in en lange stoet van de DRU naar zalencentrum de Zon in Varsselder. Iedere keer een aantrekkelijk schouwspel met veel publiek op het eindpunt. Nu begint het lange wachten op de uitslag op woensdag 13 juni. Bekijk de foto's in het fotoalbum...
  
Spot! Dit is een Talentenshow waarin leerlingen kunnen laten zien wat ze kunnen.

30-05-2018
Aanvang 19.30 uur
Aula Wesenthorst

Zorg dat je er bij bent!
  
Examenfeest Op vrijdag 25 mei a.s. vindt het traditionele eindfeest van de vierdeklassers plaats. Dit feest is door de leerlingen zelf georganiseerd met ondersteuning van de commissie ‘Buitenschoolse activiteiten’ (BSA) en vindt plaats in zalencentrum ‘De Zon’, Hoofdstraat 3 in Varsselder/Veldhunten...   
Workshops KWT klassen 1B, 1C, 1D, 2B, 2C, 2D In de vierde periode tijdens KWT zullen er door de mentoren 6 interessante workshops van 6 lessen gegeven worden waar je er één van mag kiezen.
In Magister staat de inschrijving hiervoor. Je kunt de inschrijving nu al zien, maar de start van de inschrijving is pas op maandag 14 mei om 17.00 uur precies.
Je hebt tot dinsdag 15 mei12.00 uur de tijd om een keuze te maken, maar zorg dat je er op tijd bij bent, want...
  
Parijsreis In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 april vertrekken de leerlingen van klas 4 naar Parijs.
Klik door naar de indeling van de bussen...
Er zijn wat wijzigingen!
  
nieuwsarchief

 
Info overstap voortgezet onderwijs:
 
 
 
 
 
 

   
 

Mediatheek catalogus raadplegen