Bestuur

Bestuur

Schoolleiding Almende College
Stichting Achterhoek VO

Het Almende College

Het Almende College is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de gemeente Oude IJsselstreek. De school omvat alle vormen van voortgezet onderwijs en telt in totaal 2100 leerlingen. De meeste leerlingen komen uit de gemeente Oude IJsselstreek, maar ook uit de gemeenten Doetinchem (Gaanderen), Montferland (’s-Heerenberg e.o.) en Aalten (Dinxperlo e.o.).

De rector, de beleidsmedewerkers en centrale schooladministratie (CSA)

De rector, Pauline Wenderich, de beleidsmedewerkers en centrale schooladministratie (CSA) werken afwisselend op de drie locaties en zijn te bereiken via info@almendecollege.nl

Bestuur

Het Almende College wordt bestuurd door stichting Achterhoek VO. De stichting stelt zich ten doel in de Achterhoek een zo divers, breed, dichtbij huis en kleinschalig mogelijk aanbod van voortgezet onderwijsvoorzieningen te realiseren.

De bestuurlijke verantwoordelijkheid ligt bij het college van bestuur dat gevormd wordt door mevrouw M.W. van Hattum (voorzitter) en mevrouw A.C. de Visch Eybergen. Een onafhankelijke raad van toezicht ziet toe op het functioneren van het bestuur.

Het college van bestuur heeft zijn relatie met de rectoren/directeuren van de scholen geregeld in een managementstatuut.

Ouders, leerlingen en medewerkers van de school hebben via de medezeggenschapsraad en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad invloed op het bestuursbeleid. Achterhoek VO is een samenwerkingsstichting waarbinnen de scholen hun openbare dan wel levensbeschouwelijke identiteit behouden.

De stichting bestuurt dertien scholen voor voortgezet onderwijs in de Achterhoek, te weten: Almende College, Baudartius College, Gerrit Komrij College, Ludger College, MaxX, Metzo College, Prakticon, Praktijkonderwijs Zutphen, Pronova, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Het Stedelijk en Ulenhofcollege.

Samen bieden de scholen van Achterhoek VO een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Volg ons online:                Isala Wesenthorst Bluemers Almende Magister