Bestuur

Bestuur

Schoolleiding Almende College
Stichting Achterhoek VO

De drie-in-één organisatie

Het Almende College is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de gemeente Oude IJsselstreek. De school omvat alle vormen van voortgezet onderwijs en telt in totaal 2300 leerlingen verdeeld over drie locaties. De meeste leerlingen komen uit de gemeente Oude IJsselstreek, maar ook uit de gemeenten Doetinchem (Gaanderen), Montferland (’s-Heerenberg e.o.) en Aalten (Dinxperlo e.o.).

De locaties:

  • Bluemers in Silvolde
  • Isala in Silvolde
  • Wesenthorst in Ulft

Afdelingen en kernteams

Elke locatie heeft een kleinschalige organisatie met afdelingen of kernteams, die voor leerlingen, ouders en medewerkers overzichtelijk is. Het onderwijs en de begeleiding zijn gericht op de leerlingengroep in de afdeling of het kernteam. Het Almende College regelt een aantal aspecten centraal, maar gaat uit van een grote eigen inbreng van de locaties. Deze profiteren van de drie-in-één organisatie door afstemming op het gebied van onderwijs en personeel.

De rector, de beleidsmedewerkers en centrale schooladministratie (CSA)

De rector, Pauline Wenderich, de beleidsmedewerkers en centrale schooladministratie zijn gehuisvest op:

Almende College locatie Wesenthorst
Heggenseveld 1
7071 WL in Ulft

Postadres:
postbus 24
7070 AA in Ulft

Telefoon: 0315-630000
Email: info@almendecollege.nl

Bestuur

Het Almende College wordt bestuurd door stichting Achterhoek VO. De stichting stelt zich ten doel in de Achterhoek een zo divers, breed, dichtbij huis en kleinschalig mogelijk aanbod van voortgezet onderwijsvoorzieningen te realiseren.

De bestuurlijke verantwoordelijkheid ligt bij het college van bestuur dat gevormd wordt door mevrouw M.W. van Hattum (voorzitter) en mevrouw A.C. de Visch Eybergen. Een onafhankelijke raad van toezicht ziet toe op het functioneren van het bestuur.

Het college van bestuur heeft zijn relatie met de rectoren/directeuren van de scholen geregeld in een managementstatuut.

Ouders, leerlingen en medewerkers van de school hebben via de medezeggenschapsraad en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad invloed op het bestuursbeleid. Achterhoek VO is een samenwerkingsstichting waarbinnen de scholen hun openbare dan wel levensbeschouwelijke identiteit behouden.

De stichting bestuurt dertien scholen voor voortgezet onderwijs in de Achterhoek, te weten: Almende College, Baudartius College, Gerrit Komrij College, Ludger College, MaxX, Metzo College, Prakticon, Praktijkonderwijs Zutphen, Pronova, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Het Stedelijk en Ulenhofcollege.

Samen bieden de scholen van Achterhoek VO een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Volg ons online:                Isala Wesenthorst Bluemers Almende Magister