Onderwijsaanbod

Onderwijsaanbod

Iedere leerling telt

Het Almende College staat middenin de samenleving en is een school die leerlingen dichtbij huis in staat stelt zich te ontwikkelen tot zelfstandige, gemotiveerde en kritische jongeren. Jongeren die bijdragen aan de lokale en regionale samenleving.

Geen hokjes of eenrichtingsverkeer, maar het individu staat daarbij centraal. Daarom kent de onderbouw voornamelijk schakelgroepen waarin leerlingen uit verschillende niveaus bij elkaar in de klas zitten. Na de eerste twee jaar wordt – in de regel – samen met leerling en ouders gekeken welk vervolgtraject het best bij de leerling past.

Eigen verantwoordelijkheid van de leerling is een essentiële voorwaarde in de ontwikkeling. Het Almende College biedt volop mogelijkheden en werkt door middel van actieve coaching aan de groei van dat verantwoordelijkheidsbesef. Niet voor niets is het motto: ‘Jij kiest, het Almende College coacht!’

De drie-in-één organisatie

Het Almende College is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de gemeente Oude IJsselstreek. De school omvat alle vormen van voortgezet onderwijs en telt in totaal ruim 2.300 leerlingen verdeeld over drie locaties.

De locaties:

 • Bluemers in Silvolde
  havo-D, mavo, mavo-D en Beroepsgericht onderbouw;
 • Isala in Silvolde
  havo en vwo
  De vwo-afdeling heeft Atheneum en Gymnasium en een speciale vwo+-klas. Isala biedt vier Stromingen: Technasium, Internationaliseren, Kunst & Cultuur en Sport & Gezondheid.
 • Wesenthorst in Ulft
  havo-D, mavo, mavo-D, Beroepsgericht en BB+. Deze locatie biedt vijf profielen aan in de beroepsgerichte leerwegen van de bovenbouw: Bouwen, Wonen en Interieur; Economie en Ondernemen; Horeca, Bakkerij en Recreatie; Produceren, Installeren en Energie; Zorg en Welzijn.

Voor de visie, speerpunten en strategisch beleid van Almende verwijzen wij je graag naar onze schoolgids en strategisch beleidsplan.

Volg ons online:                Isala Wesenthorst Bluemers Almende Magister