Welkom

Welkom

Wanneer je in groep 8 zit, begint voor jou binnenkort een nieuw avontuur: je gaat naar de middelbare school!

Ben jij iemand die graag zelf keuzes maakt en actief leert? Op het Almende College kan het! We zijn een school voor vmbo, havo en vwo. Je leert wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Omdat iedereen anders is, is het belangrijk dat je zelf invloed hebt op wat, hoe en in welk tempo je leert. Met je mentor bespreek je wat jij wilt gaan leren en hoe je dat gaat doen. Zo geef jij jouw eigen kleur en smaak aan jouw opleiding. Maatwerk noemen we dat.

We zijn een school die midden in de wereld staat: we kennen de regio op ons duimpje en werken veel samen met de omgeving. Dus ben jij iemand die graag veel wil leren, kom dan zeker met ons kennismaken!

Hier staan we voor:

  • Je wordt gezien
  • Je hebt invloed op wat en hoe je leert
  • Je leert in en mét de regio

 

Een school waar je je thuisvoelt

School is meer dan leren, je moet het er ook naar je zin hebben. De school ligt op een prachtige plek in Silvolde. Onze locaties hebben mooie vaklokalen en ruimtes waar je zelfstandig of in groepjes kunt werken. Elke locatie heeft een eigen thuisbasis: Laudis voor het vmbo en Isala voor havo/vwo.

Actief en bruisend

Onze school is een bruisende omgeving. Je kunt meedoen aan allerlei activiteiten die school nog leuker maken en waardoor je je ook als persoon ontwikkelt. Een greep uit de mogelijkheden: ben jij een podiumdier dan kun je meedoen aan culturele activiteiten zoals het muziekfestival en schooltoneel. Ook kun je jouw sportieve kant laten zien door mee te doen aan de Almende sporttoernooien of Olympic Moves. We zijn betrokken bij de maatschappij en doen bijvoorbeeld actief mee aan Paarse Vrijdag en je kunt EHBO-lessen volgen. En last but not least: we houden van feestjes! Dus als er wat te vieren is, zijn wij van de partij.