Proeflessen

Proeflessen

Open dag en proeflessen

Tijdens onze open dagen in januari kun je kennismaken met onze locaties en de mensen van het Almende College. Leerlingen, docenten en andere medewerkers heten je welkom en presenteren vol trots wat het Almende College jou allemaal te bieden heeft. Bezoek daarom de open dagen en ervaar het Almende College zelf!

En heb je niet genoeg aan de open dag en wil je echt een keertje meelopen op het Almende College? Dat kan! We bieden je dan de mogelijkheid om een dagje sfeer te komen proeven op school. Lijkt het je leuk om alvast ‘middelbare scholier voor een dag’ te zijn, vraag dan jouw juf of meester naar de mogelijkheden. Zij weten wanneer we de proeflessen geven. Ervaar het Almende College en ontdek jouw toekomst!

Prettig en veilig gevoel

Om de overgang van de basisschool naar het Almende College voor jou wat makkelijker te maken, houden we rekening met een aantal zaken. Wil jij graag bij een vriendje of vriendinnetje in de klas komen? Dan proberen we daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Ook maken we de lesroosters zo dat je in de brugklas nooit later dan 15.30 uur uit bent. Daarnaast besteden we veel aandacht aan pestgedrag en een prettig en veilig gevoel in school.

Klasgenoten ontmoeten

Je wilt natuurlijk het liefst voor de zomervakantie al weten bij wie je op het Almende College in de klas komt. Eind juni kom je daarom voor het eerst een middag echt op school. Dit is de introductiemiddag. Je maakt dan kennis met je mentor en de andere leerlingen uit je nieuwe klas. Heel spannend, maar ontzettend leuk! 

In de derde week van het nieuwe schooljaar ga je op brugklaskamp. Je gaat dan twee dagen met je klas naar een leuke accommodatie ergens in de buurt. Er worden veel spelletjes gedaan en ‘s avonds is er een spetterende bonte avond.

Volg ons online:                Isala Wesenthorst Bluemers Almende Magister