Het Almende College heeft de volgende leerroutes:
Ons vmbo heeft als thuisbasis de locatie Laudis en is praktijkgericht. Je leert op kleinschalige leerpleinen zelfstandig en in groepen. Soms krijg je instructie, vaak werk je actief aan opdrachten. Het leren op een leerplein sluit goed aan bij wat je gewend bent van de basisschool én wat er van je verwacht wordt in het mbo.
Leren doe je in en mét de praktijk. Op het vmbo heb je dus altijd theorie- en praktijkvakken. Je leert met je hoofd en je handen. In de onderbouw maak je kennis met de verschillende praktijkvakken, in de bovenbouw kies je een profiel waarin je examen doet.
Je hebt de keuze uit deze profielen:
Onze mavo is een kleinschalige afdeling voor leerlingen met een mavo of kader/mavo advies.
Hoewel mavoleerlingen best makkelijk kunnen leren, vinden ze het vaak ook leuk om praktisch bezig te zijn. Op de mavo heb je theorievakken én ben je ook praktisch bezig. Veel leerlingen vinden het juist ook leuk om voor een deel met de handen te werken of om al vroeg kennis te maken met beroepsvakken. Daarom werken we in onze mavo met praktijkgerichte opdrachten. Je bent dus niet alleen met je hoofd bezig, maar je leert ook door te doen. Dit sluit goed aan bij de mbo opleidingen waarvoor je wordt opgeleid.
Je kunt havo, atheneum of gymnasium volgen met als thuisbasis de locatie Isala. Wij vinden het belangrijk dat je invloed hebt op wat je leert, hoe je leert en in welk tempo je leert. In de havo en het vwo werken we daarom met stromingen. Zeker weten dat er een stroming bij zit die jij interessant vindt!
Je kunt kiezen uit vier stromingen:
Aandacht voor jou en voor elkaar, daar staan we voor als Almende College. Je mentor is jouw eerste aanspreekpunt. Je kunt bij hem of haar altijd terecht als je vragen hebt of met een probleem zit. We houden goed in de gaten of je misschien extra begeleiding nodig hebt. Wanneer dat gewenst is, kun je ook terecht bij ons Ondersteuningsteam. Daarin zitten onder andere een orthopedagoog, dyslexiebegeleiders, leerlingbegeleiders, ambulant begeleiders en een jeugdmaatschappelijk werker. Samen met mentoren en docenten zorgt dit team voor een optimale ondersteuning. Wij gaan samen op zoek naar wat jij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan:
Onze lessen duren 80 minuten. Daar is voor gekozen omdat we je nog meer persoonlijke aandacht en meer afwisseling in de lessen willen geven. Bovendien betekent het meer rust in je dag, minder leswisselingen en minder boeken mee in je tas. De flexuren duren 40 minuten.
In je rooster kun je zien welk vak je hebt. Je krijgt een app, die heet Magister en daar kun je je rooster en ook je huiswerk, je cijfers en je berichten bekijken.