Leren op het Almende College

Leren op het Almende College

Aandacht voor jou en elkaar

Het is belangrijk dat je je goed voelt op school. Je mentor is daarbij belangrijk voor jou. Samen met je mentor bespreek je regelmatig hoe het met je gaat, wat jouw leerdoelen zijn en welke keuzes je wilt maken. Je leert hoe je met zelfvertrouwen een volgende stap kunt zetten. Drie keer per jaar voeren we met jou en je ouders een gesprek over hoe het met je gaat, zo kunnen we je nog krachtiger ondersteunen. Je mentor is jouw eerste aanspreekpunt.

Zelf keuzes maken

Leren is leuk en uitdagend! Omdat iedereen anders is, is het belangrijk dat je zelf invloed hebt op wat je gaat leren, hoe je gaat leren en in welk tempo. Want als je met plezier leert, leer je gemotiveerder en kom je verder. Je ziet dat het maken van keuzes op verschillende manieren in ons programma is verwerkt.

Flexuren

In de flexuren ben jij aan zet. Heb je behoefte aan een extra vakles, een huiswerkuurtje, wil je hulp bij het leren leren? Er is altijd een flexuur dat bij je past. Ook als je toe bent aan iets heel anders kun je bijvoorbeeld meedoen aan musical, portretschilderen of de First Lego League. In jouw lesprogramma zijn flexuren ingeroosterd waarin jij zelf kunt kiezen hoe je ze invult.

Op ons vmbo kun je kiezen uit beroepsprofielen en op onze havo/vwo uit stromingen die die passen bij jouw interesse. Ben je toe aan extra uitdaging? Dan kun je een vak op een hoger examenniveau afsluiten of werken aan een extra certificaat zoals Cambridge Engels.

Leren in en met de omgeving

Je leert van de wereld om je heen door met echte vraagstukken te werken. Hoe leuk we écht leren maken? Heel leuk! Onze school staat in een regio die innovatief en ondernemend is. Daar maken we zo veel mogelijk gebruik van. We werken met veel organisaties en instellingen uit de buurt samen aan vraagstukken uit de praktijk. Zo leer je van en mét de praktijk en ontwikkel je vaardigheden zoals onderzoeken, creatief denken, samenwerken en ondernemend zijn.

Je gaat samen met andere leerlingen en docenten aan de slag. Samen bedenk je oplossingen voor vraagstukken. Daarbij pas je theorie direct toe in de praktijk. Onze docenten staan naast je, denken met je mee en helpen je op weg.