Eureklas

Eureklas

Eureklas

Op het Almende Isala bieden we speciaal voor leerlingen van groep 8 die behoefte hebben aan een extra uitdaging de Eureklas. Krijg jij waarschijnlijk een vwo-advies en wil je in jouw laatste jaar op de basisschool wekelijks een paar uur door ons uitgedaagd worden, dan is de Eureklas misschien wel iets voor jou.

Voor wie is Eureklas?

De Eureklas van Almende Isala is bedoeld voor leerlingen die een uitstekende intelligentie hebben (niveau A+ of 1+) of erg goed taakgericht kunnen werken, veel doorzettingsvermogen hebben en erg gemotiveerd zijn. Ben jij bovendien bijzonder creatief en denk je makkelijk out of the box? Dan biedt onze Eureklas een zinvolle, leuke en erg interessante uitdaging,

Wat leer je in de Eureklas?

In de Eureklas ga je aan de slag met het onderzoeken van verschillende vragen. Daarbij gaat het niet alleen om leren onderzoeken, maar ook om samenwerken en presenteren. Ook ‘leren leren’ speelt een belangrijke rol. Leerlingen die met groot gemak door de lesstof van de basisschool gaan, hoeven vaak amper te leren voor een proefwerk. Het gaat immers vanzelf. Om te voorkomen dat je hier in het voortgezet onderwijs tegenaan loopt, gaan we daar in de Eureklas dieper op in.

Masterclasses voor groep 8

Het Almende College, Het Houtkamp College en het Panora Lyceum organiseren samen een serie Masterclasses voor leerlingen uit groep 8, zodat je kennis kunt maken met de verschillende scholen. Meer informatie volgt via je basisschool!

Aandacht voor hoogbegaafdheid

Op onze school hebben we een aantal docenten die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van meer- en hoogbegaafde leerlingen. Natuurlijk draaien deze leerlingen gewoon mee in de klas, maar vaak is er extra ondersteuningsbehoefte. Onze docenten bespreken samen met de leerling en ouders wat er nodig is om gemotiveerd te blijven of juist niet te perfectionistisch te zijn. Is er sprake van onderpresteren, dan is er een stevig begeleidingsprogramma. Ook als er behoefte is aan meer uitdaging, verdieping of verbreding, is er veel mogelijk. Wij gaan graag het gesprek aan!