Almende homepage
De BluemersDe Bluemers is een fijne, mooie en kleine school

Onze kenmerken:

 • Veel aandacht voor jou;
 • Extra begeleiding als dat nodig is;
 • Extra kansen door klassen mavo- determinatie en havo-determinatie;
 • Talentontwikkeling;
 • Een rooster zonder tussenuren;
 • Goede samenwerking met ouders;
 • School met Herstelrecht;
 • Bijna iedereen slaagt.
Actueel
Examenuitslag

Na weken van hard studeren en uiteindelijk knallen op de examens komt dan eindelijk op woensdag 13 juni de uitslag.

Tussen 13:00 en 13:15 krijgen de leerlingen die gezakt zijn of een herkansing moeten doen een telefoontje van hun mentor. De leerlingen die geslaagd zijn zullen na 13:15 een telefoontje krijgen.

Om 15:30 verwachten wij alle geslaagde leerlingen op school om de cijferlijst op te halen en natuurlijk de geslaagd vlag!

 

De leerlingen die gezakt zijn of een herkansing moeten doen worden op 14 juni om 8:15 op school verwacht.

  
Foto-album Nieuw in ons foto-album:
 • Foto's waterleerpad
 • Foto's excursie naar rijksmuseum
 • Foto's activiteiten laatste schooldag
 • Foto's gala-avond deel 2
 • Foto's gala-avond leerjaar 4
 • Foto's Olympic Moves
  
Internationalisering    

Op 4 juni heeft er een uitwisseling plaatsgevonden tussen de leerlingen van de Gesamtschule Forstgarten in Kleve en de Bluemers. Na het schrijven van brieven mochten de leerlingen elkaar voor het eerst op de Bluemers ontmoeten. De leeftijdsgenoten hebben in gemengde teams verschillende sporten beoefend, samen geluncht en lessen bezocht. In de lessen leerden de leerlingen hoe het er aan toe gaat op een Nederlandse school en werden er veel groepsactiviteiten gedaan. Er is veel gelachen en een hechte groep ontstaan. Op 6 juni vindt het bezoek aan Kleve plaats.

  
De mediatheek zoekt vrijwilligers!

In de mediatheken van het Almende College, locaties Bluemers en Wesenthorst, kunnen leerlingen o.a. boeken lenen en zelfstandig werken tijdens lessen, in pauzes of na school.

 

Een aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat de mediatheek geopend kan zijn en dat de leerlingen begeleid en geholpen worden. Om optimale openingstijden te realiseren zijn we m.i.v. het nieuwe schooljaar op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligers. 

Wat kunnen we u bieden? 
Een prettige werksfeer met als tegemoetkoming een vrijwilligersvergoeding.


Wat vragen we van u? 
Affiniteit met de leerlingen en zelfstandig kunnen werken (uiteraard na een inwerkperiode).

Heeft u belangstelling om een dagdeel per week in de mediatheek te komen werken, neemt u dan contact op met Aniek Wentink.

Dit kan via de mail: a.wentink@almendecollege.nl

of  telefonisch:         0315-630000 (Wesenthorst) of 0315-324081 (Bluemers)

  
Groot examengala leerlingen Almende College Bluemers
Op donderdag 19 april zullen de examenleerlingen van de Bluemers na een jaar hard ploeteren op de laatste schooldag mogen genieten van een fantastisch eindexamengala. Vanaf 19:30 zullen de leerlingen in originele en prachtige voertuigen komen voorrijden bij het Centrum in Silvolde.

Na een jaar hard werken is dan op donderdag 19 april voor de examenleerlingen van de Bluemers dan eindelijk de laatste schooldag. De gehele dag staat in het teken van de eindexamenleerling. In de ochtend zullen de leerlingen een uitdagend programma op school hebben, helemaal zelf vormgegeven door de leerlingen zelf. Dit programma zal bestaan uit een eindexamenstunt en diverse spellen op en rondom de school.

In de avond gaan de leerlingen zich klaarmaken voor het grote feest. Uiteraard in prachtige kledij, maar net zo fraai zijn de vervoersmiddelen waarmee de leerlingen naar het galafeest worden gebracht. In een lange stoet zullen de leerlingen rond 19:30 arriveren bij het Centrum te Silvolde. Ieder jaar een aantrekkelijk schouwspel voor omstanders. De route zal vanaf de markt naar het Centum gaan waarna de leerlingen de rode loper over zullen lopen naar het grote feest.

Na het feest begint de periode van leren en blokken voor de examens die zullen starten na de meivakantie.
  
nieuwsarchief