Almende homepage
De BluemersDe Bluemers is een fijne, mooie en kleine school

Onze kenmerken:

 • Veel aandacht voor jou;
 • Extra begeleiding als dat nodig is;
 • Extra kansen door klassen mavo- determinatie en havo-determinatie;
 • Talentontwikkeling;
 • Een rooster zonder tussenuren;
 • Goede samenwerking met ouders;
 • School met Herstelrecht;
 • Bijna iedereen slaagt.
Actueel
So You Think Bluemers Can Dance!

Leerlingen Bluemers regisseren eigen voorstelling

In het kader van de vernieuwde CKV-lessen (Culturele Kunstzinnige Vorming) gaan de derdejaars leerlingen op de Bluemers op vrijdag 16 maart volledig hun eigen voorstelling regisseren.

Op woensdag 14 maart krijgen alle leerlingen uit leerjaar drie een interactieve voorstelling van theatermakers Piepschuim. In dit theaterstuk krijgen de leerlingen op een leuke manier wat te zien over het maken van theater. Vervolgens zullen de leerlingen uitgedaagd worden een volledig eigen voorstelling te ontwikkelen die in het kader staat van verschillende dansstijlen.
De leerlingen zullen alles volledig zelf ontwikkelen aan de voorstelling: van de dans, tot de kaartverkoop, de aankleding en natuurlijk het drankje tijdens de avond.

Deze avond zullen de leerlingen drie verschillende dansstijlen vertonen: hiphop/streedance, modern/klassiek en showdance.
Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als de aula van de Bluemers op vrijdag 16 maart bomvol zit. De leerlingen zullen hun stuk twee keer presenteren deze avond: van 19:00 tot 20:00 en van 20:30 tot 21:30. Voor deze avond zijn er nog kaarten beschikbaar die te koop zijn via onze derdejaars leerlingen of neem contact op met de administratie van de school.


  
Bedrijfsbezoeken Woensdag 21 februari en donderdag 22 februari gaan de 2e klassen ter oriëntatie naar diverse bedrijven.
Klik door naar de verdeling van de bedrijven en leerlingen over de dagdelen. De dagdelen zijn in kleuren aangegeven, deze kleuren komen in het leerlingenoverzicht terug... 
Bekijk de foto's in het fotoalbum
  
Foto-album Nieuw in ons foto-album:
 • Foto's open dag
 • Foto's skiën
 • Foto's practicum biologie
  
Docenten Bluemers halen ruim 5000 euro op | REGIO8

De glazen huis-actie van het Almende College locatie Bluemers heeft deze week ruim vijfduizend euro opgeleverd. De vier docenten die opgesloten zaten werden donderdag om 12.00 uur onder luid gejuich uit het huis bevrijd.

"Wat een ontzettend bedrag dat in twee dagen is opgehaald", laat de organisatie in een reactie weten. "We zijn ontzettend trots." Leerlingen van de school hebben allerlei activiteiten op touw gezet om geld in te zamelen. Naast individuele acties zoals het inleveren van lege flessen, werden er ook een Kerstmarkt en verschillende workshops georganiseerd.

Het doel van Serious Request dit jaar is om geld op te halen voor de herenigingen van kinderen met ouders in ontwikkelingsgebieden. De vier docenten hebben 48 uur zonder eten doorgebracht in een glazen huis in de aula van de school. "Met Kerst is het gevoel van saamhorigheid en van samen zijn heel belangrijk", legt docent Joyce Piepers de reden uit waarom de school deze actie organiseert. "En ook dat kinderen inzien dat wij best wel in luxe leven en dat niet iedereen het zo goed heeft als wij."
Bron: REGIO8

  
Serious Request De DJ-docenten, mevrouw Coolwijk, mevrouw Piepers, meneer Bluemink en meneer Keunekamp zijn vanmiddag opgesloten in het Glazen Huis.  
nieuwsarchief