U bent hier:   Almende College > homepagina > Home
  |  Inloggen

Article Details

Voorlichting middelbare scholen voortaan op één locatie Bericht geplaatst op: 6-11-2017

P E R S B E R I C H T

Voorlichting middelbare scholen voortaan op één locatie

Doetinchem/Silvolde – Leerlingen uit groep 8 van de basisschool kunnen voortaan op één avond kennismaken met alle scholen voor voortgezet onderwijs in de Achterhoek. Onder de noemer What’s Next presenteren de acht Achterhoekse VO-scholen zich voor het eerst gezamenlijk tijdens vier voorlichtingsavonden.

Tot dit jaar hielden de scholen voor voortgezet onderwijs uit de gemeenten Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek ieder hun eigen voorlichtingsrondes op de basisscholen in de regio. In de nieuwe opzet nodigen zij de leerlingen en hun ouders uit om kennis te maken tijdens de What’s Next scholenpresentatie. 

Voorselectie
“De leerlingen en hun ouders kunnen hier kennismaken met meerdere scholen tegelijk en alvast een voorselectie maken van de scholen die zij tijdens de open dagen in februari 2018 willen bezoeken. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op de vervolgstap naar het voortgezet onderwijs”, aldus de Achterhoekse VO-scholen in een gezamenlijke verklaring.

Twee locaties
De voorlichting van de scholen wordt op twee centrale plekken georganiseerd. Voor beide locaties zijn twee avonden gepland. Leerlingen en hun ouders van de basisscholen onder de A18 worden uitgenodigd voor de voorlichting op 13 en 14 november in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Voor leerlingen en hun ouders van de basisscholen boven de A18 vindt de What’s Next scholenpresentatie plaats op 21 en 22 november in het Graafschap College in Doetinchem.

Op de vier voorlichtingsavonden zijn steeds de volgende scholen present:

-          Almende College Silvolde/Ulft

-          AOC Oost

-          Ludger College

-          Metzo College

-          Prakticon Doetinchem

-          Rietveld Lyceum

-          CSG Schaersvoorde

-          Ulenhofcollege

 

Aanmelden

De leerlingen en hun ouders kunnen zich voor de What’s Next avond aanmelden via de website www.opnaarhetvo.nl. Hier vinden zij ook aanvullende informatie.

 Terug