Almende homepage
Locatie Isala

Isala zorgt ervoor dat leerlingen zich niet alleen thuis voelen, maar ook goed presteren. Dat kan in een bijzondere omgeving, want het prachtige gebouw van deze locatie kreeg ooit de architectuurprijs van Nederland en ligt fraai tegen de Paasberg.

Zo’n 1000 leerlingen volgen onderwijs op het gymnasium, atheneum of havo. Isala staat bekend om het uitgebreide culturele programma en de internationalisering. Een schoolband, toneel, Isala Musica en excursies zijn daar voorbeelden van.
Het havo kent vanaf leerjaar 4 een programma met extra aspecten van sport en bewegen. In 2012 startte het Isala de Talentklas voor excellente basisschoolleerlingen. Hoog- en meerbegaafde leerlingen krijgen daarin op hun eigen school en op het Isala onderwijs aangeboden dat hen meer uitdaagt. Gymnasium- en atheneumleerlingen kunnen het Cambridgecertificaat voor het vak Engels behalen, wat ze een voorsprong op de universiteit of het hoger beroepsonderwijs geeft. In de bovenbouw havo kan het vak Bewegen, Sport en Maatschappij gekozen worden (BSM). Sinds 2014 heeft Isala het technasium ingevoerd. Interessant voor creatieve leerlingen met belangstelling voor techniek, natuurkunde en ict. De resultaten op Isala zijn goed. De havo-afdeling staat regelmatig in de top-5 van Nederland.

Locatie Isala voor havo, atheneum en gymnasium
Laan van Schuylenburch 8
7064 AL Silvolde
T 0315-327041

info@almende-isala.nl

Locatiedirecteur: mevrouw M. Schnitzler