Voorleeswedstrijd read2me

Finale voorleeswedstrijd Read2me

Gisteren was de bibliotheekfinale van de voorleeswedstrijd Read2me voor de brugklassen uit de gemeente Oude IJsselstreek en de gemeente Aalten. Daarbij hebben de volgende leerlingen van het Almende College meegedaan: Gijs Vriezen (Isala), Maud Vriens (Isala), Gilliam Schaap (Wesenthorst), Hanne Duenk (Wesenthorst) en Moris Putman (Wesenthorst). Allen hebben ze goed voorgelezen. Het publiek heeft aandachtig naar hen geluisterd. Na een mooie en energieke pauzeact van DanzArte uit Dinxperlo en druk juryberaad was het spannende moment daar dat de wethouder van de gemeente Aalten, Henk te Lindert, de prijswinnaar bekend maakte. Die eer ging naar Hanne Duenk van de Wesenthorst. Zij las voor uit ‘Zusje vermist’ van Sophie McKenzie. Hanne zal op zaterdag 14 maart deelnemen aan de provinciale finale in CODA te Apeldoorn. De klassenwinnaars Gijs, Maud, Gilliam en Moris gingen niet met lege handen naar huis. Voor hun deelname hebben zij van de jury een boek en een zak snoep cadeau gekregen.

Volg ons online:                Isala Wesenthorst Bluemers Almende Magister