Nieuwe huisstijl voor Almende College

Create your own future @ Almende

Op verschillende plekken in de gemeente Oude IJsselstreek zijn recent sandwichborden geplaatst met daarop een groen beeldmerk en prikkelende teksten van een onbekende afzender. Menig inwoner en passant zal zich hebben afgevraagd wie schuilgaat achter deze opvallende uitingen. Daarop geeft de afzender vandaag antwoord. “De sandwichborden zijn een ludieke opmaat naar de introductie van de nieuwe huisstijl van het Almende College”, zegt rector Roelof Louwsma.

Met slogans als ‘Create your own future’, ‘Jij kiest, Almende coacht’ en ‘Your future @ Almende’ spreekt de scholengemeenschap leerlingen, ouders en verzorgers en toekomstige leerlingen op een eigentijdse manier aan. “Onze nieuwe huisstijl is fris, vooruitstrevend en een tikkeltje eigenwijs. Passend bij wie we zijn”, aldus de rector, die zegt trots te zijn op de nieuwe ‘look’ van het Almende College.

De nieuwe huisstijl is vertaald naar alle communicatiemiddelen. Louwsma: “Vanzelfsprekend is ook onze website vernieuwd. Aangepast aan onze nieuwe uitstraling en klaar voor de toekomst. Ik zou zeggen: neem een kijkje op almendecollege.nl en ontdek onze nieuwe stijl.”

Nieuwbouw

Met de nieuwe huisstijl loopt het Almende College al enigszins vooruit op de verhuizing naar de nieuwbouw die in 2020 in Silvolde geopend wordt. Nu kent het Almende College nog drie locaties: Almende College Isala in Silvolde, Almende College Bluemers in Silvolde en Almende College Wesenthorst in Ulft. “Als straks de nieuwbouw klaar is, sluit de locatie in Ulft en op termijn ook de locatie Almende College Bluemers. Tot die tijd blijven we op de drie locaties doen waarin we goed zijn. Onze leerlingen uitdagen de beste versie van zichzelf te worden in een veilige, motiverende en vertrouwde omgeving”, zegt Louwsma.

Over het Almende College

Het Almende College is een inspirerende streekschool waar het individuele talent van leerlingen centraal staat. Leerlingen, docenten en andere medewerkers zorgen samen voor een veilig en plezierig leerklimaat waarin inspiratie, beleving en interactie een belangrijke rol spelen. Van VMBO tot en met VWO bereiden wij de leerlingen voor op hun eigen zelfstandige toekomst. Het onderwijsaanbod is daarop afgestemd door veel aandacht te besteden aan persoonlijkheidsontwikkeling, samenwerken en kritisch en ondernemend denken. Het Almende College biedt met uitdagend, motiverend en praktijkgericht onderwijs leerlingen een betekenisvolle opleiding waarin zij samen met ons hun talent optimaal kunnen ontwikkelen.

Volg ons online:                Isala Wesenthorst Bluemers Almende Magister