VO-scholen in de Achterhoek presenteren zich aan groep 8

Doetinchem/Ulft – Wat wordt mijn volgende school? Een belangrijke vraag voor de ruim 2100 groep 8-leerlingen in West-Achterhoek die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. Voor een eerste kennismaking presenteren VO-scholen in deze regio zich tijdens de What’s Next scholenmanifestatie.

Op één avond

Tijdens What’s Next houdt elke school steeds een presentatie van zo’n 25 minuten. De groep 8-leerlingen en hun ouders kunnen maximaal drie verschillende presentaties bijwonen. Ideaal om op één avond de sfeer te proeven en alvast een voorselectie te maken welke scholen zij begin 2019 tijdens de open dagen willen bezoeken. “Zo kunnen de leerlingen zich goed voorbereiden op de vervolgstap naar het voortgezet onderwijs”, aldus de deelnemende Achterhoekse VO-scholen in een gezamenlijke verklaring.

 

In Ulft en Doetinchem

What’s Next vindt plaats op twee locaties. Op 12 en 13 november in de DRU Cultuurfabriek in Ulft en op 19 en 20 november in het Graafschap College locatie Sportweg in Doetinchem. De groep 8-leerlingen krijgen op hun eigen school te horen op welke locatie en datum zij welkom zijn.

De volgende scholen zijn aanwezig met een presentatie:

 • Almende College
 • Ludger College
 • Metzo College
 • Prakticon Doetinchem
 • Rietveld Lyceum
 • CSG Schaersvoorde
 • Ulenhofcollege
 • ‘t Beeckland
 • college
 • Houtkamp College
 • Panora Lyceum

Aanmelden

Via de website www.opnaarhetvo.nl kunnen de leerlingen en ouders zich aanmelden voor de What’s Next scholenmanifestatie. Ook is op deze site uitgebreide informatie te vinden over de verschillende niveaus in het voortgezet onderwijs en de richtingen die daar gevolgd kunnen worden.

Volg ons online:                Isala Wesenthorst Bluemers Almende Magister